.

 

 

 

 

Här kan du anmäla dig till olika evenemang vi arrangerar.


OBS! Ifall att din anmälning till något av evenemangen inte lyckas via nätsidans blanketter, så kan du skicka in samma blankett-information per e-post här. Det kan tyvärr förekomma strul med blanketter i synnerhet på äldre Android-telefoner.

 

VÅREXKURSION LÖRDAGEN 21.5.2022

SFIÅ hälsar alla välkomna med till årets vårutfärd den 21.5.2022, som för oss till Verla träsliperi och pappfabrik, som är en välbevarad nedlagd träindustri och ett världsarv beläget i Kouvola. I Wikipedia konstateras att ”Träsliperiet och pappfabriken med arbetarbostäderna är ett enastående och remarkabelt välbevarat exempel på en småskalig industriell bosättning associerad med produktion av massa, papper och papp”. På färden till Verla bekantar vi oss med ett antal sevärda natur- och kulturlandskap. Om vädret tillåter tar vi t. ex. en promenad (ca 1 km riktningen) upp på Aurinkovuori för att beundra ett fantastiskt sjölandskap ut över Päijänne. Deltagarna bjuds även på en guidad tur genom museet i Verla. Lunch intas på bruksortens restaurang. Lunchen består av stående bord med bl. a. lax och broiler. Medlemspriset för exkursionen är 40 €, för icke-medlem 75 €. Bussen avgår från Åggelby torg kl. 8.00. Vi räknar med att vara tillbaka i Åggelby senast kl 17. Betalning sker kontant vid påstigning i bussen. Jämna pengar föredras.

Anmälningstiden har nu tagit slut. Du har ännu möjlighet att efteranmäla dig fram t.o.m. 10/5 med epost till föreningen (svenskforeningiaggelby@gmail.com).