SVENSK FÖRENING I ÅGGELBY

 

Startsidan   Tidigare år   Kalendern   Anmäl dig

 

Aktuellt om vår verksamhet och Åggelby-nejden

Aktuella ämnen och händelser presenteras härunder. Se även detaljerade uppgifter, datum och klockslag under Kalendern.

Din e-mejl adress

Om du som medlem inte ännu har meddelat oss din e-mejl adress så gör det genom att skicka ditt namn och adressen till svenskforeningiaggelby@gmail.com !

 

På kommande och noterat


 

 Dags att söka understöd för år 2020!

Sätt en guldkant på verksamheten genom understöd från Svensk Förening i Åggelby. Föreningen kan ge understöd åt svenskspråkiga aktörer i Åggelby med omnejd i nordöstra Helsingfors. Föräldraföreningar, Hem och skola, klasser, dagisar och andra föreningar är exempel på sammanslutningar som kan ansöka om understödet. Skicka in ansökningar (plan för verksamheten + budget + bankkonto) per e-post till svenskforeningiaggelby@gmail.com före den 15 februari 2020. OBS! Om din sammanslutning fått understöd av oss år 2019, kolla att det är redovisat. Utan redovisning, inget nytt understöd.

De som blir beviljade understöd meddelas i början av april 2020. Fråga gärna, antingen via e-post adressen eller telefon 044-98 23 878. De som beviljats understöd för 2020 skall inom samma år  presentera en ekonomisk redovisning till Svensk Förening i Åggelby.

 

Föreningens årsmöte 26.3.2020 

Svensk Förening i Åggelby håller sitt årsmöte på Societetshuset i Åggelby torsdagen den 26 mars kl. 18.00. Adress: Larin Kyöstis väg 7. Sedvanliga möteshandlingar. Välkomna med!

 

Den traditionella vårutfärden sker i år genom Finlands industriella vagga

Vi planerar vårutfärden till maj-månad och lördagen 16 är preliminärt avsett för detta. Mera information uppdateras här då planerna blir klarare.

Boka dagen!

 

Uppvaktning vid Åggelby hjältegravar

Vi uppvaktar traditionsenligt Åggelby hjältegravar på Malms begravningsplats söndagen 17.5.2020. Närmare upplysning tillkommer senare. Gravarna finns i kvarteret 91. Kör in längs Fältstensbågen.

 

Känner du till Sydkusten?

Är du intresserad av att läsa mera om vad Sydkustens landskapsförbund har att bjuda kan du läsa in dig på hemsidan https://www.sydkusten.fi/sv/start/.

Ur sidan framgår bl.a. följande: 

Sydkustens landskapsförbund r.f. upprätthålls av 16 tvåspråkiga kommuner i södra Finland. Förbundets uppdrag är att stöda medlemskommunernas arbete för kvalitativ service på svenska inom utbildning och kultur.

Sydkusten bevakar frågor som har särskild betydelse för den finlandssvenska befolkningen, genomför projekt och tar initiativ till utredningar som är till nytta för invånarna på verksamhetsområdet. Förbundet är en sakkunnig-, samarbets-, projekt- och sekreterarorganisation som skapar och upprätthåller nätverk och samarbetar med myndigheter och andra organisationer.

I verksamheten ingår att upprätthålla Sydkustens ordkonstskola samt ett eftisnätverk i Svenskfinland. Fortbildning och seminarier för bl.a. dagvårds- och eftispersonal ordnas regelbundet. Sydkusten är aktivt med och driver olika projekt inom utbildning och kultur på svenska.

 


Hänt och noterat tidigare

 


 

Lokaltidningen Oulunkyläinens första nummer (1/2020) för året har utkommit. Har du inte fått den hemburen så finns den på biblioteket, på Socis eller på Musta-Pekka. Kan också läsas digitalt på issuu.com/oulunkylainen   http://issuu.com/oulunkylainen

Gammelstadens Ungdomsförening (GUF) ordnar Föreningens dag 5.2 i Bergshyddan.

Se bilagan för närmare information.

I det stora land​skapet på Svenska Teatern 24.1. 

Svensk Förening har reserverat biljetter till I det stora landskapet på Svenska Teatern fredag 24.1.2020, kl. 18.00. I det stora landskapet är en sprakande musikteaterföreställning och en poetisk familjeberättelse. Pjäsen är ett samarbete mellan Svenska Teatern och DuvTeatern. Läs mera på svenskateatern.fi. 

Föreställningen kostar 20 euro för medlemmar och 30 euro för icke-medlemmar. Antalet biljetter är begränsat och biljetterna säljs i anmälningsordning, medlemmar har förtur. Föreningen bjuder på bubbel i pausen. Anmälningar på denna sida, till ordförande Kenneth Nykvist tel: 044-98 23 878 eller e- post: svenskforeningiaggelby@gmail.com.


Lokaltidningen Oulunkyläinens sista nummer (6/2019) för året har utkommit. Har du inte fått den hemburen så finns den på biblioteket, på Socis eller på Musta-Pekka. Kan också läsas digitalt på issuu.com/oulunkylainen   http://issuu.com/oulunkylainen

 


Du kan även blädda i tidigare års aktualiteter.

 


- - - - -